Хламидията се нарича тих убиец. След многобройните изследвания е преценено, че

...
Хламидията се нарича тих убиец. След многобройните изследвания е преценено, че
Коментари Харесай

Тих убиец: Сигурни ли сте, че нямате тази полова болест – има я всеки от 100 човека на Земята

Хламидията се назовава спокоен палач. След многочислените проучвания е преценено, че всеки един на100 човека на Земята в тялото си има тази бактерия и я предава по сексуален път.

Смята се, че от хламидия боледуват 1,8 милиона души в Съединени американски щати, макар че публично са регистрирани 1400000. Това значи, че към 400000 души са изложени на риск от заразяване с тази полово предавана болест.
 

Това, че болният не е потърсил лекарска помощ, не значи, че е негова виновността. Хламидията нормално не дава никакви забележими признаци. За мъже, това заболяване рядко може да има съществени последици. Въпреки това, те могат елементарно да го трансферират на партньорката си.

За страдание, в случай че дамите не лекуват хламидиите с месеци или години, бактерията може да се популяризира в матката и фалопиевите тръби. В последна сметка, това може да провокира съществени проблеми, като да вземем за пример понижаване на раждаемостта или инфектиране на таза, последвано от сериозна болежка и конвулсии при уриниране.

Понякога спазмите са симптом, само че най-често това заболяване не дава никакви признаци споделя др Мери Джейн Минкин от Йейл.

Също по този начин, в случай че не се лекува, болестта може да отслаби имунитета и болните стават податливи на ХИВ и други инфекции.

Хламидията елементарно се открива единствено с един медицински обзор, а лекуването с антибиотици за час ще реши казуса.

 

lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР